Bane Nor og Hamar kommune har hver sine stasjonsplasseringer i det østre alternativet.

Mens Bane Nor har utredet en stasjonsplassering om lag midt på Vikingskipet, har kommunen trukket denne lenger sør mot Stangevegen og foreslått et reisetorg over sporene.

Det har vært vanskelig å få noe klart svar på hva Jernbanedirektoratet vil at Bane Nor skal utrede. HA spurte tirsdag kommunikasjonssjef Svein Horrisland i Jernbanedirektoratet om hva Bane Nor konkret skal utrede, og når en utredning skal være ferdig.

– Bane Nor har fått i oppdrag å utrede tilsving basert på Bane Nor’s alternativ. Sluttdato er ikke fastsatt, opplyser Horrisland.

Det betyr med andre ord at kommunens stasjonsplassering ikke skal utredes.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.