HA møter Mobarak Ahmadian i akebakken ved Ankerskogen svømmehall tirsdag.

Der får akebrettene virkelig kjørt seg så snøføyka står, og intense gledeshyl høres på lang lei. Mobarak, som opprinnelig kommer fra Afghanistan, sitter i skolens deltakerråd, hvor han kom med forslaget om å arrangere en slik vinterdag.

– Jeg så at folk kjedet seg, så derfor tenkte jeg at de kunne ha godt av en tur ut med aktivitet og hygge, sier Mobarak.

Dermed la de hundre elevene på læringssenteret ut på nærtur. Med aking, ski, natursti og grilling ble det en fin skoledag i Ankerskogen.

Yousef Hosam, som opprinnelig kommer fra kurdisk Syria, prøvde seg på ski for aller første gang, ikke uten visse utfordringer.

– Jeg hadde veldig lyst til å prøve ski. Det er så vanskelig, men det er en bra sport, men jeg lurer på hvordan de klarer det de som kjører slalåm, smiler Yousef.

Lærer Randi Sund Kumar er primus motor for vinterdagen.

– Den fine vinteren med så mye snø gjør at det ligger godt til rette for en slik dag. Vi vil gi elevene en smak på norsk vinter. Det er gjerne slike dager man husker i ettertid, sier Kumar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.