Rundt 20 elever fra 8.- og 10. klasse på skolen har dette året tatt valgfaget «Sal og scene», og i år har de valgt å lage en skoleforestilling med kjente og kjære sanger. Målet har vært å finne sanger som kan passe både for eldre med demens og friske eldre. Og det er ikke tvil om at sangstunda har slått godt an:

– Det har vært kjempegøy! De eldre har vært så fine, mange har kommet bort til oss etter at vi har sunget og fortalt at det er sanger de husker fra de var barn. Det er gøy å være med på noe som betyr noe for mange forteller Ingrid Sagabraaten, Martin Sørlie Reinemo, Signe Weider Skjesol og Guro Markussen før de skulle inn og synge for mange eldre i kantina på Finsal. De har tidligere i mai sunget både på Klukstuen, på Prestrudsenteret og Kløverenga.

Den halvtime lange sangstunda slo også godt an på Finsal. Flere av de eldre sang med da ungdommene framførte sanger som «Anne Knutsdotter», «Håvard Hedde» og «Kom mai du skjønne milde». På repertoaret sto også «Yesterday». – Ja, for nå er det en del av de eldre her som også har fått med seg den, sier Arild Dragesæt, musikklærer for elevene.

I tillegg til sang, var det også flere av elevene som spilte filion, piano og gitar på sangstunda.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.