Under innsigelsesbefaringen i Hamar 2. mars, antydet Bane Nors Lars Eide at kommunens stasjonsløsning ved Vikingskipet, parkering samt miljøkulvert på Børstad ville beløpe seg til mellom 500 millioner kroner og én milliard.

HA har spurt arealplanlegger Tone Wabakken i Hamar kommune om kommunen er kjent med noe kostnadsoverslag for en landbrukskulvert i området Børstad/Tommelstad ved det østre traséalternativet.

– Vi har ikke blitt forelagt kostnadsberegninger i dette området etter det jeg kjenner til, opplyser Wabakken.

Kommunen har lagt inn en bestemmelse i sitt vedtak om at det skal vurderes miljøkulvert/landbrukskulvert i reguleringsfasen.

Hvor lang en slik kulvert skal være er ikke presisert eller utredet.

Bane Nor har underveis i prosessen sagt at de ikke ønsker rene landbrukskulverter. I Ottestad har de lagt inn en kulvert ved Steinerskolen, som følge av en kombinasjon av interesser, hvor nærmiljø er vesentlig.

– Kulturlandskapet på Børstad/Tommelstad er mye brukt i friluftssammenheng, og det kan være et grunnlag for å vurdere kombinasjon miljøkulvert/landbrukskulvert i videre planoppfølging, sier Wabakken til HA.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.