I fagetatenes plangrunnlag til Nasjonal transportplan (NTP), stopper dobbeltsporet sør for Hamar.

Ordfører Einar Busterud baserer sin oppfatning på at det også blir status i regjeringens forslag, etter kontakt med nasjonale politikere.

– Jeg mener at det går an å nå ambisjonen om å nå Hamar i 2024 likevel, ved at prosjektet kommer inn ved rulleringen i 2021. Årsaken til at jeg ikke tror dobbeltspor i ytre InterCity er med, er økonomi, og ikke trasévalg. Å bygge dobbeltspor i ytre InterCity er mye dyrere enn det er finansiering til, mener Busterud.

Regjeringens forslag til NTP legges trolig fram rett før påske.

– Er ikke det defensivt å avskrive at strekningen nord for Hamar ikke blir prioritert nå?

– Ja, hvis det er defensivt å være realist, sier Busterud.

Selv hvis det viser seg at det ikke blir prioritert penger i NTP, mener Busterud at det er ytterst viktig at det kommer en avklaring om trasé gjennom Hamar.

– Det er av hensyn til byutviklingen. Å ha flere båndlagte traseer er ikke bra for byen, sier Busterud.

Selv om ingen av traseene i juridisk forstand er båndlagt før det er fattet et rettskraftig vedtak, kan grunneiere oppfatte det slik, og reguleringsarbeid og investeringer bli satt på vent.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.