Torsdag kunne senterleder Nina Utkilen presentere hele tre nye butikker som snart flytter inn på kjøpesenteret i Hamar.

Først ut er Outland, en kjede som spesialiserer seg på bøker, brettspill, tegneserier, spesial-Lego og effekter fra film og spill. Kjeden har fra før åtte butikker i Norge.

– Vi blir den første Outland-butikken i Innlandet. Her blir det masse aktivitet med spillkrok og turneringer i kortspill. Vi vil også samarbeide med høgskolen og med lokale brettspillklubber, sier daglig leder Stian Sannerud.

Outland åpner etter planen rundt midten av april. Sannerud beregner at det trengs tre årsverk for å få driften til å gå rundt. Butikken overtar lokalene hvor Notabene holder til i dag.

Dyr og kaffe

Butikk nummer to er Dyrego som åpner 5. mai. Dette er en dyreforretning som selger kjæledyr, fisk, akvarium, våtfôr og annet tilbehør.

– Vi hadde egentlig ikke tenkt oss til Hamar, men så oppdaget vi hvor flott CC er. Her får vi store og nye lokaler med flotte utearealer.

Det sier medeier i Dyrego-kjeden, Frode Juul. Sammen med familien driver han fra før ni butikker i Norge og Sverige.

– Vi har ansatt en butikksjef som flyttes fra Gjøvik til Hamar. Det blir til sammen fem ansatte, sier han.

Dyrego flytter inn i de gamle Storhamar-lokalene i andre etasje på hjørnet mot øst.

Den tredje forretningen som åpner på CC er kaffekjeden Espresso House, som erstatter Krutt Espressobar. Nykommeren åpner etter planen i starten av mai.

– Etterspurt av kundene

Senterleder Utkilen er glad for nysigneringene.

– Vi er veldig opptatt av å ha riktig butikkmiks. Både Outland og Dyrego har vært etterspurt av kundene. Espresso House er en kvalitetskjede som vil tilføre senteret noe nytt. Espresso House er etablert i alle de store byene, og nå ser de også på Hamar som et spennende marked, sier hun.

Utkilen sier følgende om at Notabene og Krutt Espressobar forsvinner ut:

– Begge har valgt å gå ut. Det har vært en ryddig prosess. Krutt har gjort det bra, men de ønsker å satse mer på bakeri, sier hun.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.