Hver tirsdagsettermiddag framover, med start denne uka, kan du møte fram ved Vikingskipet for å bli med på tur. Der møter du mange andre som synes det å ta en sykkeltur en fin trim og god avkobling.

– Her kan alle være med. Ingen skal la seg skremme at noen av oss stiller i sykkelbukser og annet utstyr. Vi er ingen racere, bare glad i å sykle, sier Vidar Steen Faraasen.

Sykkeltrimmen har vært i gang siden 1979. Da var det Hamar bedriftsidrettslag som hadde et eget sykkelutvalg. I 2007 dannet flere fra dette utvalget en egen sykkelklubb. Nå er det rundt 20 aktive medlemmer i Hamar Sykkelgruppe, de aller fleste har vært med fra starten. – Vi er blitt eldre vi også, nå er det en gubbegjeng, sier Faraasen med et bredt glis.

Med andre ord. Hvis du vil bli med, er det bare å henge seg på. Sykkelklubben registrerer alle som blir med og tar en mikroskopisk påmeldingsavgift. For hver 14 tur vanker det premie.

På Sykkeltrimmen kan du velge mellom kort eller lang rute. Den lange turen er på rundt tre mil. Da sykler du langs rv. 222 til Stange sentrum og langs vestbygda tilbake til Hamar. Den korte ruta, på rundt 14 kilometer, går via Bekkelaget til Ottestad kirke, til Ottestad stasjon og ned til Vestbygdvegen. Hvis du, kanskje senere på sesongen, vil ta deg helt ut, kan du sykle Romedalsrunden på rundt fem mil. Sykkeltrimmen har kart som viser de ulike rutene.

Både Vidar Steen Faraasen og Bjørn Kjeldsen er glad i å bruke sykkelen både til turer og mer til nyttesykling.

– Det blir en del turer, ja, men det er jo så lettvint. I stedet for å kjøre rundt i sentrum for å lete etter parkeringsplass, er det bare å hive seg på sykkelen, sier Faraasen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.