Der fikk Torjus-Elias Westergård (7) endelig oppfylt drømmen om å besøke museet. Kongsberg-gutten er nemlig litt over gjennomsnittet glad i tog.

– Jeg har fått et eget sett med Märklin-skinner, sier sjuåringen.

Og, legger han til, selv om den er i plast og ikke har «ordentlige» sviller i metall, får han lov til å prøve modellbanen i kjelleren til bestefar.

Toginteressen kom nok ikke helt ut av det blå for sjuåringen. Pappa John-Stian er konduktør i NSB, og det var også oldefar. Lillebror Sigmund-Andreas (4) er også glad i ting som durer og sier vroom, men der i gården går det mest i traktor og bil. Han er litt mer sjenert enn storebror og tør ikke svare da HA spør ham om favorittbilen. Han blir likevel overtalt til å stille for fotografen sammen med pappa inne i museets togsimulator.

De tre har sammen med farmor Eva Hostvedt satt seg i bilen og kjørt 2,5 timer fra Kongsberg til Hamar for å se på togene.

– Det er jo mekka for de «togofile» å få komme hit til museet på Hamar, mener John-Stian.

– Vi er vel nesten programforpliktet til å ta tog, og vi er opptatte av å reise miljøvennlig. Men noen ganger er bilen mest praktisk, legger han til.

Sissel Farmen fra Hamar har også tatt søndagsturen til museet med barnebarnet Julian (3).

– Jeg fikk høre om lekedagen av noen som har vært her. Jungeltelegrafen går. Det er kjempefint for ungene her, mener Farmen.

Julian selv synes både de små leketogene - og de litt større togene - var morsomme å studere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.