Thormod, som er vant til å ha fokus på hva han kan gjøre for andre, ble helt målløs da han skjønte at det var han som skulle hedres. For mens han var «lokket» på kaffebesøk hos forslagsstiller Anders Greve-Løberg, dukket Mette Thorslund og Jan Thomas Myrvold fra Jobzone opp med en sjekk på 10.000 kroner.

– Du fortjener en påskjønnelse. Prisen du har fått viser at noen har sett den innsatsen du har gjort og gjør, sa Mette Thorslund da hun overrakte blomster og sjekk.

Prisvinneren mener at dette er en pris han deler med flere som gjør en innsats for mange.

– Jeg synes ikke det er riktig av meg å bruke disse pengene på meg selv, men heller gjøre noe godt for andre, sa Larsen.

Det var ikke selvsagt at Thormod skulle bli en viktig frivilligarbeider i Frelsesarmeen. Faktisk var han ateist og han ler når han tenker på at han gjorde narr av det de kristne sto for. Men kona, Gunvor, kom fra en kristen familie, og hun ble godt kjent med Svanaug Ljødal, prest i Storhamar kirke.

– Jeg «ofret» meg og ble med på en gudstjeneste der hun hadde prekenen. Så ble det flere til, og etter noen måneder skjønte jeg at det hadde gjort noe med meg, forteller han.

På det tidspunktet jobbet han på Linjegods i Oslo, og i helgene brukte han og kona mange timer på Frelsesarmeen. Nå er han blitt pensjonist og er innom korpset stort sett hver eneste dag. Mange kjenner nok også Thormod fra julegryta og fra Torghjørnet der han har stått med Krigsropet i mange år.

Thormod Larsen er nå blitt regionvinner for den årlige veldedighetsprisen. Men publikum skal også kåre en landsvinner der Frelsesarmeen kan vinner 100.000 kroner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.