Mange vet sikkert da at det er Inger Wictorsen som gjerne vil ha med seg barnehager ut i eventyrskogen for å sette dem i den rette stemningen.

– Jeg elsker å fortelle historier, og det er så hyggelig å dra ut i skogen på advents- og julevandringer. Teskjekjerringa finner på mye rart da, vet du, sier Wictorsen, som i mer enn 20 år har jobbet med et forteller- og helseprosjekt i skolesammenheng.

I tiden fram til jul bruker hun så mye tid hun kan utenfor arbeidstida til å lage vandringer i skogen – som Teskjekjerringa.

– Og nå behøver jeg nesten ikke kle meg ut lenger heller, sier Inger Wictorsen og ler hjertelig.

Noen barnehager har allerede meldt seg på vandringene, men ikke alle har vært klar over at tilbudet finnes. På de første turene ut i skogen er det så vidt blitt adventstid.

– Vi tusler ut i skogen og finner oss et fint sted å slå oss ned. Vi henger opp litt fuglemat, og ungene spiser nistematen sin. Så har vi en fin fortellerstund og vi tenner adventslys. Det er ikke de store tingene, men det blir veldig hyggelig, sier Inger Wictorsen.

Nærmere jul finner de seg også ei lita gran i skogen som de pynter. Noen ganger passer det også å snakke om enkle symboler som hjerter og stjerner,

– Jeg er også opptatt av mattradisjoner før og nå og fletter det inne i fortellingene, sier Wictorsen.

Vandringene i skogen vil pågå helt fram til jul, men hun fortsetter også med vandringer i januar.

– Jeg har også hatt med lag og foreninger ut på tur, både med Prøysen- og Børliprogram, og det gjør jeg gjerne igjen, sier Inger Wictorsen, som også har hatt gode erfaringer med å ta med demente på julevandring.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.