Det var bransjenettstedet Medier24 som var først ute med nyheten.

Til nettstedet skriver Sæbø i en SMS:

– Dette har vært en vond og opprivende tid for alle i Morgenbladet. Min oppgave blir å lede redaksjonen ut av den vanskelige situasjonen vi er havnet i, og ikke minst skape et arbeidsmiljø som våre verdifulle medarbeidere opplever som trygt og godt. Og så må vi jobbe hardt for å gjenvinne tilliten blant våre lesere og bidragsyter.

Tirsdag ble et framskyndet styremøte avholdt, og det var der det ble klart at Sæbø trer inn i stillingen.

Det var et enstemmig styre som sto bak avgjørelsen.

– Jeg er veldig godt fornøyd med konstitueringen. Hun er både faglig svært dyktig og tydelig. Hun har fått en god forståelse for Morgenbladet muligheter og utfordringer og er en god relasjonsbygger. Hun har på imponerende kort tid satt seg i stor respekt internt i redaksjonen, sier styreleder Amund Djuve til Medier24.

Fra 2005 har Sæbø vært journalist, utenriksreporter og senere nyhetssjef i Dagbladet, før hun høsten 2019 ble samfunnsredaktør i Morgenbladet. Sæbø har gitt ut tre sakprosabøker om henholdsvis Nord-Korea og Kina.

Til nettstedet Journalisten.no sier klubbleder Jo T. Gaare:

– Sun Heidi har på kort tid fått en god forståelse for Morgenbladets kultur og måter å jobbe på. Hun har god tillit blant de ansatte og er en godt likt leder som kan ta oss ut av den vanskelige perioden vi har vært gjennom. Staben vil fortsette å gjøre alt vi kan for å få ut avis, og det blir lettere å jobbe uten en konflikt hengende over oss.

Ifølge Journalisten skal styreleder Amund Djuve skal framover lede arbeidet med å rekruttere ny, permanent ansvarlig redaktør. Med på dette arbeidet blir også styremedlem Anine Kierulf og ansatterepresentant Maria Reinertsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.