På torsdager før NLM Gjenbruk på Stormyra åpner, danner det seg en lang kø av mennesker, gjerne hundre stykker.

Fra mandag til onsdag sorterer og rydder de frivillige i varene de får inn, før de blir plassert i butikken, og kjennerne vet at godbitene går først.

Suksesshistorie

NLM Gjenbruk kan snart se tilbake på en seks år lang suksesshistorie. Gjenbrukshallen har blitt en institusjon i Hamar.

– Da vi startet, hadde vi ingen anelse om hvor stort det skulle bli, forteller Bjørn David Karlsen, som er butikkleder.

Det spesielle med gjenbrukshallen, er at samtlige som jobber der, nesten 70 i tallet, gjør det frivillig og er motivert av andre ting enn penger.

Bjørg Olderbekken koker kaffe og steker vafler i kaffekroken tre dager i uka.

– Dette er sosialt, og det er godt å være til hjelp for andre, mener Olderbekken.

Finner mening

Gerd Busch er innom gjenbrukshallen en gang i uka. Hun liker stedet godt.

– Det er bra at brukbare ting brukes om igjen, og at det går til en god sak, mener Busch.

Brukergruppen er i alle aldre og nasjonaliteter. Lene Karlsen fra Våler er ofte innom gjenbrukshallen når hun er i Hamar, og har funnet seg en mugge hun vil kjøpe.

– Jeg kjøper mye brukte klær. Etisk sett synes jeg det produseres altfor mye i verden, og det er bra å bruke ting lenger, mener Karlsen.

Overskuddet til NLM Gjenbruk går til humanitære og sosiale prosjekter verden over.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.