Møbellageret kan snart se tilbake på ett års drift.

De første månedene holdt de til i gamle yrkesskolen ved Ankerskogen, men i og med at den skal rives, har møbellageret nylig flyttet inn i et lagerbygg på Trehørningen. Opprettelsen kom som en følge av at Nav innførte arbeidsplikt for unge sosialhjelpsmottakere.

Flyttet ut av byen

På Trehørningen har de nå innredet et funksjonelt og lettvint møbellager. Shivan Sale Ali og Ahmed Farah Ali er blant dem som for tiden får arbeidstrening der.

Ali har fått sansen for å reparere og male gamle møbler.

– Her er det bra å jobbe. Jeg pusser og maler, bærer og kjøre møbler, forteller Ali, som viser fram et gammelt spisebord som har fått en ny finish med blank hvitmaling, og er klart til å kjøres ut til en ny familie.

Reparerer og maler

Willem Karseboom er arbeidsleder, og forteller at de henter møbler etter avtale. Hvis møblene viser seg å være for ødelagt, tilbyr de seg å transportere til Stavsberg.

Ellers reparerer de eller pusser opp møblene, for de møblene de leverer fra seg skal være fullt brukbare og i orden. Oppdragsgivere er bosettings- og inkluderingskontoret og Nav. Møbellageret utstyrer boliger for flyktningfamilier, og personer som trenger hjelp fra Nav. De selger ikke til privatpersoner.

Fra nytt til gjenbruk

Tidligere kjøpte kommunen/Nav inn nye møbler og utstyr til flyktningfamilier. Flyktningsjef Rene Gregor sier det også handler om at det ikke er heldig at alt er nytt.

– Litt av tanken er at man skal jobbe seg opp. Vi har ikke fått noen dårlige tilbakemeldinger på ordningen. Snarere er folk positive fordi det enkelt går an å supplere dersom en familie har behov for en sofa til for eksempel, sier Gregor.

Har plass til flere

Leder Kari Engebregtsen ved Hamar arbeid og aktivitet er opptatt av å lage meningsfulle arbeidsoppgaver og et arbeidsmiljø som gir muligheter for ordinært arbeid.

– Vi har plass til flere som vil være med og jobbe, sier Engebretsen.

Målet er å få flest mulig over i ordinært arbeid eller over i andre tiltak.

Gregor og Nav-sjef Roy Skaug er ikke fremmede for å utvide konseptet med en jobbsentral.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.