Varaordfører Knut Fangberget var en av innlederne på møtet mandag sammen med arkitekt Peter Butenschøn. Fangberget synes oppmøtet på rundt 70 personer, var meget gledelig.

– Det viser at det fortsatt er stor interesse for jernbanesaken i Hamar. Ved siden av å informere om prosessen som nå starter med behandling av innsigelser i departementet, var hvordan byen kan utvikles framover et tema, forteller Fangberget.

For at dobbeltsporet skal kunne prioriteres i neste nasjonale transportplan (NTP), må innsigelsene være løst innen rundt 1. april, når regjeringen trolig presenterer sitt forslag til ny NTP.

– Dersom det ikke blir noe resultat av meklingen onsdag, går saken til kommunaldepartementet. Deretter blir det høring av berørte departementer. Vi vil drive lobbyarbeid parallelt for å fremme Hamars syn, sier Fangberget.

Hamar Høyre ønsker at dagens stasjonsområde blir omgjort til bolig- og byutviklingsområde etter at traseen er lagt om.

– Det er trolig forurenset grunn der. Hvordan skal det håndteres?

– Dette var tema i et møte vi hadde med en statssekretær i miljøverndepartementet. Det er snakk om såpass store områder, at det trolig er mest aktuelt å legge rene masser over snarere enn å bytte ut forurensede masser, sier Fangberget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.