– Vi synes det er et fint prosjekt og innenfor den rammen som vi ønsker å gi penger til, sier Per-Arne Johansen fra Storhamar Lions club. De har selv gitt 5.000 kroner og har fått 10.000 kroner i støtte fra Gjensidigestiftelsen sentralt.

Johansen fikk gleden av å overrekke sjekken til Margrethe Nordby, rådgiver i Hedmark Røde Kors og Anne Thingstad Eriksen, leder for frivilligsentralen i Hamar. De står som arrangører av julefeiringen på Gregers og har de siste ukene fått en rekke større og mindre pengegaver.

– Vi er helt overveldet over givergleden. Det er femte året vi arrangerer julekveld på Gregers, og det kan virke som flere har fått øynene opp for hvor mye dette betyr for mange, sier Anne Thingstad Eriksen.

Det er Hamar kommune som betaler for julematen på Gregers. Arrangørene har ellers forhandlet med næringslivet om drikke, kaker til kaffen, pynt til lokalene og ikke minst gaver til alle frammøtte. Den store forskjellen fra tidligere er at det ikke samles inn gaver, men at arrangørene selv kjøper inn gaver for penger som kommer inn. 

– Vi hadde en kjempejobb tidligere med å sortere gaver som ble levert inn. Nå gir vi like gaver til de voksne og så kan vi kjøpe gaver til barna og ungdommene som kommer. Da kan vi sørge for at de får gaver som er noenlunde like i pris og som passer til alder, sier Margrethe Nordby.

I år har flere av de frivillige tilbudt seg å være med på å kjøpe gaver, og det er arrangørene veldig takknemlig for.

– Vi har fått med oss veldig flinke frivillige som tar initiativ, sier Anne Thingstad Eriksen.

De har nå 23 frivillige med seg, mens 13 står på venteliste. I tillegg er det flere som har ringt for å være frivillige uten å sette seg på venteliste.

LES OGSÅ: Lefdal gir bort harde pakker for 30.000 kroner

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00