Med seg på laget har turistforeningen fått Sigrid Melbye Sørum (15). Hun har vært en av de mer engasjerte DNT ung medlemmene siden hun ble med i 2014, og fikk nylig tilbud om jobb. Det takket hun glatt ja til.

Sørum forteller at hun selv bedriver et aktivt friluftsliv, og hun kan anbefale både Skarveheimen, Hardangervidda og Hedmarksvidda for dem som kunne tenke seg ut i naturen.

- Det er nok drømmejobben, innrømmer hun.

Daglig leder Margrete Ruud Skjeseth forteller at hun har full tillit til den unge medarbeideren, og at det er viktig med flinke og kunnskapsrike medarbeidere som kan svare på spørsmål fra tilreisende.

Ruud forteller at skoleferien er høysesong, og det er mange som søker seg ut i norsk natur i disse dager. Da er det nyttig å kunne ta turen innom turistforeningens butikk i Torggata.

- Den nye traseen sør i Mjøstråkkruta sammen med den nyåpnede vokterboligen på Morskogen har vært veldig populært, forteller hun. Butikken kommer til å fortsette å holde åpent lørdager etter sommerferien, men det vil etter hvert bli endringer i åpningstider andre dager.

Hamar og Hedemarken Turistforening arrangerte nylig både Turboleir og Friluftsskole for unge på Hamar og Åkersætra. 29. juli inviterer HHT til Massivruta, en fjelltur gjennom Breheimen og vest-Jotunheimen. I tillegg er det SommerBaseCamp for unge i August.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.