Hamar Montessoriskole har en historie i Hamar tilbake til 2001. Skolen startet opp i det gamle speiderhuset i Aluvegen, før de i 2010 flyttet til Ener samfunnshus på Ridabu.

Problemet har vært hele vegen at skolelokalene ikke har vært godkjent for skoledrift, og med stadige trusler om nedleggelse fra neste skoleår.

I mange år har privatskolen jobbet for nye lokaler, men forsøkene strandet i mange år på vansker med finansiering.

Kommunen garanterer

Saken løsnet i april 2016, da kommunestyret sa seg villig til å stille garanti for et lån på 30 millioner kroner til montessoriskolen.

Derfor kunne styreleder Rein Austdal torsdag ta det første, symbolske spadestikket på tomta nedenfor Hedmarktoppen folkehøyskole.

– Vi er veldig glade for å være her i dag. Vi begynte å tenke på et nybygg første gang i 2010. Nå er vi endelig her, sier Austdal.

Takket for velvilje

Både Austdal og rektor Magnus Holmern roser mange aktører for velvilje. Det spenner fra Hamar kommune, til folkehøyskolen som solgte tomt, foreldre som aldri ga opp, og entreprenør FP Entreprenør som har bidratt til å finne gode løsninger for det nye skolebygget.

Nyskolen får et areal på 1.300 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Her skal det bli plass til barne- og ungdomsskole samt skolefritidsordning.

Innflytting skal skje på nyåret 2018.

Foreldrene fornøyd

Marius Kjønsberg har barn ved montessoriskolen, og er leder i skolens foreldrearbeidsutvalg.

– Dette blir veldig bra. Foreldre og barn ved montessoriskolen har opplevd usikkerheten rundt manglende godkjenning av lokalene på Ener som veldig slitsom. Vi har hvert skoleår gått og lurt på om skolen blir lagt ned til høsten. Nå slipper vi den usikkerheten, og får en kjempefin, ny skole, mener Kjønsberg.

Hamar Montessoriskole har dette skoleåret 84 elever, men er godkjent for 105. Holmern tror flere vil ønske plass ved skolen med et nybygg, og usikkerheten som blir ryddet av vegen.

FP Entreprenør har skrevet entreprenørkontrakt med montessoriskolen. Trond Pettersen i FP Entreprenør sier det er en viktig kontrakt for dem, som totalt vil gi jobb til 30-40 håndverkere fordelt på alle fag.

– Veldig artig for oss å være med på dette. Det er flott at folk får alternativer også innen skole, mener Pettersen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.