17-åringen fra Nes håper at det kan skje ganske snart, for denne måneden stiller hun ut 30 bilder i lokalene til Tante Gerda i Strandgata. Her henger det kulltegninger, stillebenakvareller og malerier i akryl. Flere av tegningene hennes er portretter av kjente personer.

Sofia har likt å tegne siden hun var liten, og i 2012 vant hun en tegnekonkurranse arrangert av Lionsclub.

– Jeg har alltid likt å lage tegneserier, finne på ulike figurer. Det har jeg utviklet videre. Nå er figurene mer realistiske og mer detaljerte enn før, forteller hun.

Det aller meste har hun lært seg selv, men det var på kulturskolen i Brumunddal hun lærte å male og å lage skulpturer. Og maling har hun fortsatt med og utviklet videre. Det vil du se når du kikker inn på Tante Gerda.

– Men jeg trives også godt med å lage kulltegninger, sier Sofia Venstad.

Nå er hun elev på Steinerskolen. Drømmen er å utdanne seg innen kunst og kanskje en dag kunne leve av det.

– Aller helst vil jeg utdanne meg til animatør. Jeg har prøvd å lage tegnefilmer med å tegne ark for ark og synes det er veldig morsomt. Trolig må jeg reise til utlandet for å få en slik utdanning, sier Sofia.

Nylig stilte hun ut bildene sine på Stange bibliotek og fikk mange gode tilbakemeldinger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.