Det er Lions-klubbene Hamar, Storhamar og Vang som står bak det originale lotteriet. Alle ballene som slippes ned Kirkebakken er nummererte og de tilsvarer lodd som Lions-klubbene har solgt i vår og sommer-

Inntektene av loddsalget skal gå til den store folkegaven til kreftsaken som Lions-klubbene har gitt i anledning 100 årsjubileet til Lions. Som tidligere omtalt i HA, skal pengene gå til innkjøp av utstyr til utvidet behandling av føflekkreft ved Hamar sykehus. Kreftforeningen fått også støtte til informasjon om forebygging av kreft.

Lions har tidligere hatt lignende arrangement med såkalte «Andeløp» i Brumunddal og Gjøvik. Men siden Hamar ikke har noen elv i byen, ble det balløp i Kirkebakken i stedet.

De 2.000 ballene skal slippes fra en lasteskuffe på en traktor i Grønnegata, og skal, etter planen, renne i mål i nederste del av Stortorget. Lions håper folk tar med seg loddene sine og møter fram for å skape litt stemning.

Premiene er gavekort og går til dem som har lodd tilsvarer de 14 første ballene som triller i mål. Høyeste premien er 25.000 kroner, neste er 15.000 kroner og så går det gradvis nedover til 1.000 kroner. Premiene blir delt ut umiddelbart etter løpet.

De tre lokale Lionsklubbene vil gjerne takke befolkningen for den gode støtten de får til det frivillige arbeidet de utfører Klubbene er glade for å kunne bidra tilbake med folkegaven til kreftsaken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.