Stemningen var knakende god rundt bordene da Remo Martinsen og nevøen Kenneth Sjonfjell etter måneder med arbeid kunne erklære Heia Hamar for åpnet.

– De skal ha all ære for å ha gjort en fantastisk jobb, sier Solvår Dalby i det gjengen rundt bordet hever glassene.

–Det er passe trendy, passe intimt, uten å være over gildt, sier Bjørn Hageberg.

For Dalby, Hageberg og resten av gjengen er Irishman stampub, men Heia Hamar gleder de seg til å besøke mer framover.

– Irish er Irish. Det er stampuben. Men dette er et positivt tilskudd, sier Dalby.

I likhet med Irishman har Heia Hamar satt nedre aldersgrense til 25 år. Det var en jevnt over godt voksen forsamling som kom åpningskvelden.

– Dette er et tilskudd for oss voksne. De skal ha all mulig kred for å ha dratt i gang dette, sier Jenny Baardset.

stilte med medbrakt

Heia Hamar har overtatt lokalene etter Svare& Berg i Strandgata ved Stortorget. På formiddagen skal de ha kafédrift, med oppstart om et par uker. På kveldstid må gjestene gjerne ta med seg mat selv fra andre spisesteder i byen. Ole Sigurd Simensen, Carina Olstad, Gunn Magdalena Helgesen og Merethe Hagen stilte med medbrakt allerede på åpningsdagen.

– Vi har med ost og kjeks og litt sjokolade. Vi tok med det vi hadde igjen etter vorspielet, forteller Olstad.

Kvartetten rundt bordet har stor tro på Heia Hamar.

– Jeg tror dette er et veldig viktig sted for Hamar, sier Helgesen.

støttet gammel kollega

Wenche og Åge Frydendahl fra Ottestad var første par ut på den røde løperen. De var spent på det nye utestedet.

– Vi er sjelden på byen, men vi syntes at vi måtte støtte opp om Remo. Jeg jobbet sammen med ham i mange år på Tippinga. Jeg håper for all del at han lykkes her, sier Wenche Frydendahl.

STO TOMME ET HALVT ÅR

Remo Martinsen er primus motor og eneste i full stilling ved utestedet.

– Det er helt fantastisk. Det har vært noen hektiske måneder, og endelig er dørene åpne. Det er morsomt å se folk hygge seg, sier Martinsen, som selv brukte deler av åpningskvelden på å lære seg å dimme lysene.

Ordfører Einar Busterud holdt åpningstale. Han sa at han syntes det var hyggelig med liv i lokalene, som har stått tomme siden Svare& Berg kastet inn håndkle i august.

Fakta

Utestedet Heia Hamar har overtatt lokalene etter Svare& Berg i Casa Blanca ved Stortorget.

Heia Hamar retter seg mot et voksent publikum. Nedre aldersgrense er på 25 år.Det er Remo Martinsen og nevøen Kenneth Sjonfjell som står bak. Heia Hamar AS er heleid av Sjonfjell AS, som eies av Kenneth Sjonfjell.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.