– Kreften bryr seg ikke, men jeg bryr meg. Og dere kan bry dere, sa aksjonskoordinator i Kreftforeningen, Martine Rønning-Bjørnås foran en del av årets Kattaruss. Håpet er at flest mulig av dem forplikter seg til å gå med bøsser under årets Krafttak mot kreft.

Inntektene fra årets aksjon skal gå til forskning og tilbud til dem som lever med kreft. Her er det snakk om både livsforlengende tilbud og tilbud som kan gjøre hverdagen lettere.

Martine Rønning-Bjørnås har hatt kreft tett innpå livet. Moren hennes, Heidi Rønning, er rammet av kreft to ganger, og sammen har de spilt inn en film som vises for russen. Den gjorde et stort inntrykk på alle som var til stede i salen, og Kreftforeningen hadde bedt om at kreftsykepleier og kreftkoordinator i Hamar kommune var til stede hvis noen ønsket noen å snakke med.

9. mars kommer russen på døra med bøsser. Men det gjør også foreldre og barn fra Storhamar Hockey Yngres, HamKam Yngres og Vang BU.

– Vi har lang tradisjon for å gå med bøsser og vi har lyst til å gjøre en forskjell, sa Anna Henriksen, informasjonsansvarlig i Vang BU. De skal gå med bøsser i Øvre Vang, på Ingeberg og på deler av Ridabu.

Russen har sørget for et godt bidrag til Krafttak mot kreft. I 2016 ble det samlet inn 153.810 korner, mot 119.763 kroner året før.

Så gjenstår det å se hvor mye de klarer å samle inn i år. Frammøtet på årets kickoff var langt lavere enn i fjor, men aksjonsleder på Katta, Maria Kristin Meyer håper likevel mange vil delta.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.