– Nå føler jeg meg nesten som Hamars svar på Snåsamannen, sier en lattermild Martinsen når HA kommer med premien, en iPad.

Han hadde helt glemt at han hadde svart på konkurransen i romjula 2017.

– Da satt jeg nok på hytta, og jeg har ikke googlet. Derfor har jeg nok hatt ekstra flaks siden jeg klarte så mange riktige svar. Men noen spørsmål vet en jo bare svaret på. Jeg visste jo at Storhamar Hockey ville ta NM-gullet, sier Ronny Sjonfjell Martinsen.

Det eneste spørsmålet han bommet på var om Ringsaker kom til å passere 35.000 innbyggere i 2018. Det gjorde kommunen ikke.

Men litt følger han nok med for senest i november vant han Flaxlodd i HAs ukesquiz!

Totalt var det 621 besvarelser på nett og papir i «Hva tror du?» for 2018. Som tidligere var de fleste spørsmålene lokale og spredt felt over et vidt felt. Mange av spørsmålene har tydeligvis vært enkle å besvare: De aller fleste, 70 prosent, svarte ja på spørsmålet om Einar Busterud kom til å stille som ordførerkandidat til neste valg. Hele 96 prosent av innsendte svarte også rett på om Hamar fortsatt var største byen rundt Mjøsa. Hovedandelen av innsenderne, 79 prosent, var også skjønt enige om at HamKam ikke kom til å rykke ned. Det var også godt over halvparten, 66 prosent, som svarte nei, og rett, på at Arthur Buchardt ikke ville få bygge høyhus i åtte etasjer på Sjusjøen. Det var heller ikke så mange som hadde tro på at Paul McCartney ville bli toppartisten på Stortorget i 2019. Mange trodde derimot at det skulle bli igangsatt bygging på Hervold-tomta i løpet av 2018. Det vet vi nå at det ikke ble.

Men det spørsmålet som flest bommet på var om Sylvia Brustad ville bli ordførerkandidat for Ap i Hamar. Her svarte hele 70 prosent av innsenderne ja- og feil.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00