Det året ble det samlet inn over 190 millioner kroner, og Barnas stasjon i Hamar ble åpnet som en direkte følge av dette.

– Vi ønsket å være til stede i Hedmark nettopp på grunn av den barnefattigdomsutviklingen vi har sett her, sier Magnar Lie fra den sentrale ledelsen i Blå Kors.

Mandag var han med kronprinsparet da de åpnet ny Barnas stasjon på Sagene i Oslo.

– Vi skal ikke drive på siden av det offentlige hjelpetilbudet, men være et supplement, sier Magnar Lie, som vedgår at det er et konstant tema å finansiere driften av Barnas stasjon rundt omkring.

– Hvis vi greier å hjelpe bare en familie til å komme inn på en god retning, og kanskje spare det offentlige og barnevernet for en ny sak, så har vi lyktes i det vi holder på med.

Blå Kors er en kristen organisasjon som tradisjonelt har vært kjent for avholdsarbeid og arbeid med rusmisbrukere.

Organisasjonen har vært drevet i Norge i mer enn 100 år.

På landsbasis hadde Barnas stasjon i løpet av 2016 rundt 25.000 besøkende, cirka 6.000 støttesamtaler med barn og voksne og 9.000 deltakere på ferie- og fritidstilbud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.