– Det var jo så mye igjen som ikke ble brukt da vi dekorerte Hamar og vi syntes det var for ille å kaste det, sier Liv Randi Røgeberg som vanligvis har ansvaret for kjøkkenet på Værestedet Arbeideren. Men nå har hun også sørget for at mange av dem som besøker Arbeideren kan få med seg noe varmt på hodet og rundt halsen også.

Som mange sikkert husker, sto ansatte, frivillige og brukere bak et stort og fargerikt strikkeprosjekt i Hamar denne sommeren. Skilt, trappegelendre, sykkelstativ og mye annet i området rundt Arbeideren og Østre Torg ble dekorert med fargerike strikke- og heklelapper, og det ble et morsomt innslag i bybildet. 1. oktober ble alt tatt ned igjen. Men så var det altså boksene med lapper og strimler som lå igjen.

– Vi fikk ideen da en av dem som besøker Arbeideren kom innom med ei fargerik lue som han hadde fått. Det var da vi kom på lappene vi hadde igjen, sier Liv Randi.

Sammen med en av de frivillige satte hun i gang med å sette sammen lapper til fargerike luer og pannebånd. Alt ble lagt ut i gangen slik at de besøkende kunne ta med seg det de ville. I løpet av dagen var det meste borte.

Da helga kom, tok Liv Randi like godt med seg hele boksen hjem. Totalt er det blitt over 40 varmende plagg ut av lappene.

– Vi synes det er litt morsomt at de vil ha det vi lager. De har ikke så mye varme klær, så det er tydeligvis populært, sier hun.

De siste årene har Værestedet Arbeideren fått besøk av flere som kommer med ullsokker og votter før jul. Røgeberg understreker at dette er utrolig velkomne gaver til noen som har svært lite fra før.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.