– Vi skal bli byens beste. Historien skal vi glemme. Det har vi lagt bak oss nå. Nå ligger fokuset på å holde alt på stell og få ting til å fungere og gå rundt.

Ordene tilhører en mann i 30-årene som høsten 2015 kom inn som daglig leder for et spisested i Hamar.

Han uttalte dette til HA i forbindelse med at han tok over driften. I lengre tid forut for at ryddegutten kom på plass, hadde stedet vært preget av problemer.

Politiet raidet stedet en natt på jakt etter ulovlig skjenking, Mattilsynet var ikke fornøyd og til slutt endte det med konkurs.

Så kom mannen inn i bildet og driften tok til på nytt.

BEDRAGERITILTALT

Nå har mannens lederskap ved spisestedet endt med etterforsking og tiltale.

Påtalemyndigheten mener at han blant annet har tatt et depositum på over 350.000 kroner som skulle vært betalt til gårdeier og puttet dette i egen lomme. Pengene skal deretter etter politiets oppfatning ha blitt brukt til private formål.

FALSKE DOKUMENTER

Politiet mener også at mannen har brukt falske dokumenter som bilag for driften av restauranten.

Sommeren 2015 mener de at han forfalsket bilag til bokføring på godt over en og en halv million kroner.

Bilagene skal ha dokumentert at han hadde betalt husleie og driftsutgifter på stedet.

Dagens ledelse ved restauranten understreker at tiltalte sluttet ved restauranten i 2015.

FAKTURASVINDEL

Politiet mener også at den tidligere daglige lederen like før jul i 2015 fikk fem store kunder, fire bedrifter samt ei skole i Hamar, til å betale til sammen like over 58.000 kroner i restaurantregninger til hans private konto.

Politiet mener han hadde ført opp sitt eget kontonummer i stedet for selskapets på fakturaene de fikk. Dette var penger for mat og drikke i restauranten.

TYVERI FRA NATTSAFE

Natt til 13. desember i 2015 mener politiet at mannen var inne i restauranten og tok 10.000 kroner i kontanter fra en safe.

Det skal etter påtalemyndighetens oppfatning også ha blitt borte sju fakturagrunnlag samme natt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.