Dette går fram av NSBs høringsuttalelse til det som kalles faggrunnlaget til Nasjonal transportplan (samferdselsetatenes innspill).

Av uttalelsen går det fram at det er strekningen mellom Hamar og Lillehammer som har de største driftsutfordringene med den største trafikken blant de ytre IC-strekningene.

Her kjøres inntil 18 gjennomgående godstog på hverdager, 8 fjerntog og 64 IC-avganger. NSB påpeker at strekningen mellom Hamar og Lillehammer er viktig for å øke godsframføring på jernbanen totalt sett.

– NSB er helt tydelig på at Hamar – Lillehammer må prioriteres høyere enn de andre ytre strekningene. Dette er en flaskehals, påpeker fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.