– Det er jo så mange strikkekafeer rundt omkring. Kanskje vi skulle lage en spikkekafé i stedet. Det var verdt å prøve, sa Elise Kristensen, arrangementsansvarlig på biblioteket i Hamar.

LES OGSÅ: Fra bokprat til plater

Hun er veldig fornøyd med oppslutningen. Til tross for lett duskregn, var det vel 20 barn og like mange voksne som møtte fram. Spikkesjefen sjøl, Arild Larsen, husflidskonsulent i Hedmark, hadde med seg kniver, emner til mange spikkeprosjekter – og plaster. Han startet spikkekafeen med litt basis spikketips for å unngå skader, men så var både små og store i full gang.

Larsen hadde med seg eksempler på smørkniver, skjeer, knagger, armbånd og ringspill, og spesielt ringspillene ble veldig populære.

– Et kjempefint tiltak, og så fint at det er utendørs, sa Stine Solvang, som var minst like ivrig på spikkingen som barna hun hadde med seg.

Sondre Flåt Birkeland (8), Aleksander Arnseth (8) og Wilmer Johan Maurud Torgersen (9) hadde tatt turen ned fra Ingeberg, og hadde allerede spikket ferdig ringspill og var i full gang med å teste det ut da krøniken var på besøk.

– Se, vi får det til, nesten iallfall, sier de og ler godt.

Skikkelig kafé ble det da biblioteksjef Per Olav Sanner kom med boller, saft og kaffe til alle frammøtte.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00