Den spreke 71-åringen er lommekjent i de fleste viker både nordover og sørover fra Hamar.

– Og jeg har ingen favorittsteder. Jeg padler alltid ut mot vinden, da vet jeg at jeg har medvind hematt, sier Krogrud som har vært ute i det våte element fra han var en «neva» stor.

Han er heller ikke så opptatt av vær og vind, første turen i 2019 var 1. januar! – Og jeg padler nesten ikke midt på sommeren. Da er det for mange «hjulvisper» med høy sigarføring på Mjøsa sier han og fnyser, oppgitt over dem som ikke ser seg for når de kjører fort på Mjøsa.

Gullmerke

Krogrud har ikke oversikt over hvor mange turer det er blitt så langt i år langs Stangelanget, mot Nes, i Åkersvika, i Furnesfjorden eller bare ut fra Hamar. Men GPS-en viser at det er blitt 822 kilometer i den smale farkosten hittil. I fjor ble det 1.344 kilometer fordelt på 99 turer, og med det var han den av medlemmene i Hamar Ro- og kajakklubb som hadde flest kilometer i kajakken. Rekorden så langt er fra 2016 med 1.437 kilometer. Grensa for gullmerke går ved 1.200 kilometer, og det blir nok nytt gull i år.

– Men du vet, jeg har ikke padla kajakk mer enn de siste fem åra. Jeg padla kano i mange år, men ryggen og skuldra mi likte ikke så godt at jeg bare belastet den ene sida. Så fikk jeg tips om å prøve kajakk, og det går veldig fint, sier Øyvind Krogrud.

Les også: Vil gi deg en trygg padletur på Mjøsa

GODT MILJØ

I kajakken har han hatt mange fine turer, blant annet med overnatting på Svartskjæret utenfor Domkirkeodden. Han har sett bever og hørt flott fuglesang langs Flagstadelva. Men han framhever også det gode miljøet han opplever i Hamar Ro- og kajakklubb som nå har nær 500 medlemmer. Her er det blant annet åpent hus på onsdagskveldene for den som vil prøve.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.