– Klart en må pynte litt, sier Birgit Sterud som har hengt opp gamle skøyter fra Ulven i Brumunddal, og satt ut den gamle grå sekken med flagg, sjokolade og appelsiner.

Like bortenfor, hos Kai og Matti, vaier det i norsk og fransk flagg, kanskje mer på grunn av franske kaker enn VM. Men nederlenderne finner likevel vegen til kafeen. Den harde kjernen kom til byen allerede tirsdag, og flere av dem besøkte også «Siste Indre» som holdt til i lokalene på 90-tallet.

– Men etter hvert fulgte de med oss til «Alle tiders» og nå tilbake hit. Vi er på hils med dem, sier kafévert Matti Räty.

Ellers er det få tegn til at Hamar de neste dagene er vertskap for et skøyte-VM. Heller tvert om, mener en av leserne våre som hadde tatt gått en tur rundt i byen og gremmet seg hvordan det ser ut.

– Det ser ille ut mange steder i byen, men ekstra ille er det utenfor flere av pubene i byen. De skulle vært pålagt å feie for egen dør, ikke bare overlate det til kommunen. Når det kommer gjester til byen og ser hvordan det ser ut, så vil de vel aldri komme hit igjen, sier Torild Svelle som har fått masse kommentar etter at hun la ut bilder på Facebook, både her i HA og på sin egen side.

Veg- og trafikkforvalter Steinar Bjørnstad lover at de nå sender ut folk for å rydde så godt det lar seg gjøre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.