Akkurat nå er det litt vanskelig å oppdage det nye legesenteret, som ligger ved siden av den nye Kiwi-butikken på Volljordet. I løpet av oktober skal utearealet og inngangspartiet til legesenteret være klart.

Men på innsiden er legesenteret i full gang, og de håper at både de gamle pasientene fra Ajer legesenter og nye pasienter finner vegen dit.

– Vi hadde et stort ønske om å bli flere slik at vi kan avlaste hverandre, dele på felles utgifter og rett og slett få et litt større miljø, sier lege Kjetil Johnstad Gimse.

På Ajer var det ikke rom for slike utvidelser. På Voll har legene og helsesekretær Kristin Johannessen i stor grad fått utforme de nye lokalene. Her har de nå fått tre skiftestuer, et flott laboratorium, eget rom for gynundersøkelser, egen ambulanseinngang og seks legekontorer. Foreløpig er de fire leger, men Gimse håper at de kan utvide med to leger til.

Maria Skalleberg har fått den fjerde fastlegehjemmelen på Voll legesenter. Hun har vært lege i Stange i 16 år, og starter praksisen på Voll i september. Da vil hun jobbe både i Stange og på Voll, men fra 1. oktober er hun på fulltid i det nye senteret.

– Det er ikke bare bare å starte med tomme lister på et nytt sted. Men det var for fristende å være med å bygge opp et nytt senter, sier Maria Skalleberg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00