Hamar Arbeiderparti har årsmøte onsdag kveld. I fjor ble det et svært turbulent årsmøte, hvor det ble gjort forsøk på å kaste leder Thomas L. Jørgensen, uten at det lyktes.

I år er ikke Jørgensen på valg, og valgkomiteen innstiller på at han fortsetter ut årsmøteperioden som er fram til 2018.

Solli går ut

Jørgensen har gjort det klart at han vil gi seg som partileder når denne perioden er omme.

– Ved neste årsmøte har jeg vært leder i seks år. Da er det på tide at noen andre tar over, sier Jørgensen.

Tidligere statsråd, næringslivsleder og nå selvstendig konsulent Sylvia Brustad sa ja da hun ble spurt av valgkomiteen om å bli ny politisk nestleder. Grete Solli, som er nestleder, har frasagt seg vervet, men vil fortsatt møte i styret som gruppeleder.

Utvikle Hamar

– Det er årsmøtet som velger, men jeg har stilt meg til disposisjon for Hamar Arbeiderparti. Det er fordi jeg har lyst til å være med og utvikle Hamar og regionen videre, sier Brustad.

– Betyr det at du er aktuell som ny leder i Hamar Ap når Jørgensen gir seg om et år?

– Det har jeg verken tenkt på eller sagt ja til. Hva som skjer om ett, to eller tre år, har jeg ikke tenkt på. Jeg har nettopp etablert mitt eget rådgivningsselskap, og mener at nestledervervet lar seg kombinere med det, sier Brustad.

Ingen dører lukket

Brustads navn har gjentatte ganger vært oppe i forbindelse med ordførernominasjoner i Hamar Ap. Ved forrige nominasjon ble hun spurt om å stille på lista, men sa nei.

– Er du aktuell som ordførerkandidat for Hamar Ap til kommunevalget i 2019?

– Hamar Ap har satt ned et utvalg som skal finne ordførerkandidat. Nå har jeg sagt ja til å gå inn i styret. Jeg har ingen dører lukket. Jeg har ikke tatt stilling til dette enda, sier Brustad.

Fornøyd

Leder Anne-Lise Bakken i valgkomiteen sier de er godt fornøyd med at Brustad har stilt seg til disposisjon. Ved siden av Brustad, er også tidligere tippesjef Torbjørn Almlid på veg inn i styret. Hilde Nyutstumoen er innstilt som ny sekretær, etter at Eva Bækkel har frasagt seg midt i perioden. Hun ble nylig valgt som leder i Hamar Arbeidersamfund.

– Valgkomiteen er fornøyd med at Brustad sa ja. Hun kan tilføre ny energi til styret, og bidra til strategisk tankegang i forhold til Hamar-samfunnet, sier Bakken.

Nora Mageli og Maria Amala Hollen er begge foreslått som nye som varamedlemmer til styret. Varamedlemmene møter fast.

Årsmøtet i Hamar Arbeiderparti skal også velge medlemmer til partiets seniorforum. Valgkomiteen innstiller på at Jan Larsen blir gjenvalgt som leder.

Les også
NYHET

Les alt som skjedde på det dramatiske årsmøtet til Hamar Ap.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.