• FIN BAKSIDE: Også baksiden på den nye fanen, er veldig fin. F.v. Jonathan, Ingvild Madsen, Maryan og Helene.
  • BOLLER: Etter fanemarkeringen var det helt på sin plass med boller og brus. Her f.v. Eirik, Helene og Lavrans.

Den gamle 17. mai-fanen til Prestrud barnehage stammet fra barnehagens åpningsår i 1973. Visst hadde den sin sjarm, men pinnen var så kort at den som bar den slettes ikke så noen ting. Og det er jo litt dumt.

Det falt en kommentar om den falmede fanen til Prestrud barnehage i fjorårets 17. mai-tog. Etter det fant ansatte og foreldre ut at de i fellesskap skulle skaffe barnehagen en splitter ny fane.

Egendesignet

Både høst og vinter har gått med til arbeidet. Mandag var barn og foreldre invitert til høytidelig innviing av fanen. Det er pedagogisk leder Ingvild Madsen sammen med de to barnehagemødrene Therese Sveum og Irina Hagen som har designet og produsert fanen.

– Vi har involvert barna, og de har tegnet dyr, trær og mennesker på fanen. Vi tok utgangspunkt i hva som gjør oss glad, forteller Madsen.

Glad i is

Fem år gamle Jonathan Martinsen er i hvert fall ikke i tvil om hva som gjør han glad om dagen.

– Det er is! I fjor spiste jeg i hvert fall to iser på 17. mai, forteller femåringen, som ikke har noen planer om å spise færre iser denne 17. mai-feiringen.

Styrer Ingrid Steigen Hellerud i Prestrud barnehage er imponert over foreldrenes innsats. Det er ikke få timer som har gått med.

16. mai skal ungene i Prestrud barnehage ut og øve seg på å gå i tog med den nye fanen, før det gjelder for alvor i småbarnstoget 17. mai.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00