Fram til nå har åpningstiden på Nav-kontoret i Hamar vært mellom klokken 10.00 og 14.00. Det blir det nå slutt på. Fra og med april halveres åpningstiden. Kontoret vil nå åpne klokken 12.00 og stenge på samme tidspunkt som før, altså klokken 14.00.

Kristin Akerhaugen, som er konstituert Nav-leder på Hamar-kontoret, forteller at hensikten bak det hele er å frigjøre ressurser til å følge opp de personene som har mest behov for bistand.

Ønsker timeavtaler

– For å få dette til kan vi ikke lenger bruke personell til å betjene publikum som fint kan hjelpe seg selv via nav.no, eller ringe våre kollegaer på kontaktsenteret, og vi ønsker i størst mulig grad at brukerne gjør avtale med oss på forhånd. Vi reduserer derfor åpningstiden til to timer hver dag, slik at Nav-kontoret vil være åpent for drop-in mellom 12.00 og 14.00, sier Akerhaugen.

Nav-sjefen er klar på at endringene vil føre til en bedre service og bedre oppfølging til dem som trenger det, for eksempel de som søker om økonomisk sosialhjelp og at en timebestilling på forhånd vil sørge for at de Nav-ansatte vil kunne være bedre forberedt.

– Vi anbefaler alle til å bestille time på forhånd. Dette kan gjøres både på nav.no eller ved å ringe kontaktsenteret, sier hun.

– Hvis det er slik at man må bestille time på forhånd, hva er da poenget med å ha åpent i det hele tatt?

– Vi er pliktig til det for å blant annet ivareta tilfeller av folk som har havnet i en nødssituasjon hvor de trenger akutt hjelp og veiledning. Det vil samtidig også være mulig å bruke åpningstiden for å få veiledning til hvordan man kommer seg fram i Nav-systemet, sier Akerhaugen.

Tror ikke på klager

På spørsmål om hun forventer mange klager som følge av innskrenkning av åpningstiden, sier hun at hun tviler på det. At erfaringer fra andre Nav-kontorer i landet som har gjort det samme ikke førte til protester og at de også tidligere har redusert åpningstiden. Inntil for noen år siden var Nav-kontoret åpent fra 09.00 til 15.00.

– Det største Nav-kontoret er nå hjemme hos folk via internett, men vi vil fortsatt være tilgjengelig for personer som trenger hjelp til veiledning og ikke klarer å finne denne hjelpen på hjemmesiden vår, sier Akkerhaugen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.