Noen svømmetak til høyre etter et hopp fra stupetårnet i Hamar er det nå merket opp en hundremeters bane. Den er åpen for alle svømmeglade folk, og initiativtaker og svømmeinstruktør Kristine Røsland håper mange vil prøve den ut i sommer.

– Dette er for alle! Man kan jo svømme hvor som helst, men det som er vanskelig når man skal svømme ute, er å holde retningen, sier Røsland.

Det som gjenstår på banen, er en siste lengde med gul banemarkør. Etter hvert vil det også bli satt opp bøyer som skal markere 750- og 1.500 meter når det arrangeres H3 Open Water den 18. august. I årets triatlon vil også svømmebanen bli benyttet.

På stranda står Røsland i en våtdrakt sammen med tilskuerne Tron Sanderud og Elisabeth Brudvik. Sistnevnte, som for mange er kjent som Hamars svømmelegende, tar med glede med seg svømmeutstyret fra Ankerskogen til Mjøsa.

– Jeg har allerede svømt i Ankerskogen i dag, men jeg skal prøve i morgen, sier Brudvik.

Ideen om Open water-bane kom fra et lidenskapelig svømmehjerte.

– Jeg har lest mye om Open Water, og jeg synes det så innmari kult ut, forteller Røsland.

Fram mot konkurransene inviterer Røsland til kurs.

– De som vil, kan være med meg på kurs. Dette er for dem som ikke har prøvd noe særlig tidligere, sier Røsland.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.