Fredag ble de åtte benkene overrakt til Hamar kommune i en hyggelig seremoni i sola ved undergangen forbi gapahukene. Ordfører Einar Busterud takket for benkene og håpte at de ikke lider samme skjebne som en del andre benker som har stått langs gangvegen.

– Jeg er kjempeglad for at dere har tatt initiativ til at enda flere kan få se på denne flotte utsikten, sa Busterud.

Det var nettopp Grethe Jordheim som fikk ideen til disse enkle benkene. Hun sendte søknad til Extra-stiftelsen og fikk 30.000 kroner til formålet. Av dette er det altså blitt åtte benker som blir satt ned med passe avstand mellom Jessnes og vannverket. Benkene blir boltet fast – i håp om a de får stå i fred.

– Håpet vårt er at de blir mye brukt. Blant våre medlemmer er det både hjernesalg- og hjertesviktpasienter, og vi vet at de kan ha vanskelig for å gå langt. Men hvis de nå klarer å gå 100 meter til første benk, sette seg nedpå litt, og kanskje går 100 meter til før de snur, da har de kanskje gjort noe de ikke har klart på lenge, sa Grethe Jordheim.

Flere av medlemmene i LHL hadde tatt turen og fikk være med å skåle i champagnebrus. – Det er mange som bruker denne turvegen så benkene blir nok brukt, mente Kåre Andersen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.