Etter kommunestyret 21. desember skrev HA at det murrer på grasrota i Arbeiderpartiet etter jernbanesaken.

LES SAKEN HER

Noen, ikke navngitte, i partiet er skuffet over at tidligere ordfører og ordførerkandidat Morten Aspeli stemte i strid med medlemsmøtets vedtak om vest, og stemte for det østre traséalternativet.

Anonyme uttalelser

HA hadde snakket med partimedlemmer som mente at Aspelis opptreden ville ødelegge hans sjanser til å stå i en ny nominasjon, dersom han ønsker det.

Leder Thomas L. Jørgensen reagerer på at partimedlemmer uttaler seg anonymt til avisa.

Neste uke er kommunestyregruppe og styret kalt inn til et evalueringsmøte etter jernbanesaken, hvor også avisoppslaget blir et tema.

En uting

– Anonyme uttalelser er en uting. Vi i partiledelsen er tilgjengelig, og de som har noe på hjertet kan ta det direkte med oss, sier Jørgensen.

Også rundt årsmøtet i Hamar Arbeiderparti i februar, var det tilløp til anonyme uttalelser i media. På årsmøtet ble det gjort forsøk på å kaste Jørgensen som partileder. Selv ønsket han gjenvalg.

Det var misnøye med sentrale tillitsvalgtes håndtering av jernbanesaken kombinert med skuffelse over valgnederlaget som lå til grunn.

skadelig for omdømmet

Jørgensen sier at problemet med anonyme kilder er at man ikke vet hvor mange som står bak, og hvilken agenda de har. Selv tror han at det er et lite fåtall det gjelder.

– Slike medieoppslag som vi så før jul, skader partiets omdømme og er noe vi ikke ønsker. Vi er mange som legger ned mange timer i politikken, sier Jørgensen.

Han håper nå på ro i partiet, og at rekkene sluttes.

– Vi har mange viktige saker å jobbe med framover. Det er stortingsvalg til høsten, og vi skal drive valgkamp. I 2019 er det kommunevalg, og det er viktig å få ro i rekkene. Hvis vi skal klare å gjenerobre ordførerposisjonen i Hamar, må vi ha en samlet organisasjon, påpeker Jørgensen.

Hamar Arbeiderparti har årsmøte 1. februar. Jørgensen er ikke på valg, og er innstilt på å sitte som leder ut perioden.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.