– Politiet er slett ikke fornøyd med russens opptreden, sier operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt.

I en slåsskamp mellom to russ fikk den ene skader på ei tann. Det vil bli anmeldt. Begge slåsshanene ble også bortvist av politiet.

Det ble også en annen russegutt som ved 03-tida i natt tente et bål med klær i Hamar sentrum.

Til russetreffet på Tjuvholmen i Hamar kom også en mann som gjerne vil være med russen på fest.

Det endte i krangel. Mannen ble bortvist fra stedet.

Russeslagsmål i Oslo

Politiet har pågrepet en person for vold etter et russeslagsmål på Gaustad i Oslo som førte til at flere russ havnet på legevakta natt til mandag. 

Ifølge operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt har det vært en ekstra aktiv natt for russen i hovedstaden, og det toppet seg med slåssingen på Gaustad. Politiet har pågrepet en person for vold og beslaglagt førerkortet til en av sjåførene på grunn av overlast i russebussen.

– Da vi kom til Gaustad, viste det seg at flere russ var utsatt for vold og enten selv hadde tatt seg til legevakt eller blitt kjørt dit. Vi vet ikke hvor mange det gjelder, det var mange russebusser og mye russ i området, men i slåssingen var det russ fra kanskje to busser involvert. Vi tar det veldig alvorlig: Det er vold og det ble slått med flasker, som har stort skadepotensial, sier han til NTB.

Politiet oppretter sak og vil forsøke å komme til bunns i hva som skjedde.

– Det er siste helga før 17. mai, midtuke-17. mai, det er typisk at en del russ da drikker litt mye og det blir en del amper stemning. Vi har brukt mye ressurser i natt på å roe ned stemningen flere steder, på å sende dem hjem og som her, opprette sak, sier Gulbrandsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.