• GA BRILLENE: Truls Pedersen ga bort to brillepar han ikke brukte lenger.
    FOTO: TRUDE ÅNNEVIK

Krøniken har fulgt den lange ferden til dette brilleparet som Truls Pedersen, kjent som programleder fra flere serier, leverte inn på Specsavers på Maxi. Hanne Risheim fra Hamar tok ekstra godt vare på disse brillene da hun nylig var med på Specsavers eyecamp, en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania». Og der, i den lange køen av mennesker som hadde et stort behov for briller, fant de altså en ny eier.

– Så gøy at de kom til nytte, sier Truls Pedersen. Han var én av mange her lokalt som leverte inn sine brukte, men likevel, brukbare briller til kampanjen.

Hanne Risheim, markedssjef i brillekjeden, er veldig glad for at hun valgte å bli med på årets dugnadsinnsats i Tanzania.

– Det er lang reiseveg og et fremmed land, så jeg var ikke sikker på om dette var noe for meg. Men for en opplevelse. Jeg har fått minner for livet, sier hun.

Den uken Eyecampen varte, var det lange arbeidsdager, men Risheim forteller at det er mange ansikter hun aldri vil glemme.

– På selve Eyecampen var det varmt og lange køer, men de som hadde møtt fram var blide og i godt humør. Det å sette briller på en liten gutt, en mamma eller en gammel mann og å se hvor glade de ble når synet blir bedre, det var helt fantastisk, sier hun.

I løpet av uka ble det utført nesten tusen synstester og det ble delt ut 3.000 brillepar.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00