I forestillingen «En lun time med kaffekrus og tusenbein» ble en fullsatt kantine tatt med på en reise i ord og toner inn i hele Norges barnetimetantes verden fra 1920-tallet.

Langbos grandniese Karin Fristad, ledsaget av Tor Ingar Jakobsen ved pianoet, åpnet selvsagt med Langbos berømte «Bayerske polka» – på slurva.

– Vi gledet oss stort da tante Kirsten kom på besøk og satte seg ned ved pianoet eller tok fram trekkspillet eller gitaren for å synge og fortelle historier. Jeg synes det må bringens videre, sa Fristad, som trillet ut den ene perlen etter den andre i en blanding av munnrappe og melankolske viser og verbale innslag, stilsikkert foredratt.

Her fikk vi høre om Amerikalandet som lå rett bak hønsegården, fattige tusenbein og andre dyr, omreisende kremmere og ikke minst om Langbos gjennomgangsfigur fra «Barnetimen for de minste», Berte.

Kirsten Langbo ble født på en av Hadelands største gårder, Jorstad, og vokste opp i en søskenflokk på 13, fordelt på små-, mellomstore og storunger.

Hun hadde barnetimesendinger på radio fra 1955 til inn på 1970-tallet og turnerte med musikken og historiene, også som buktaler utstyrt med hånddokker.

Langbo regnes sammen med Alf Prøysen og Vidar Sandbeck som en av de store som skrev for barn, og responsen hos publikumet på Finsal viste at de ikke har glemt henne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.