• TRADISJON: Katta har lang tradisjon med skolekataloger, men kvaliteten har variert gjennom årene. Her er et lite knippe.

De 17 elevene har bak seg to travle måneder. De har laget en 68 siders skolekatalog med 60 klassebilder, alle de ansatte og over 400 portrettbilder av alle førsteårselevene på skolen, de har koblet bilde og tekst, utformet katalogen og kvalitetssikret produktet.

– De har gjort en kjempejobb, sa stabsleder Wenche Holen da hun mandag delte ut den rykende ferske skolekatalogen til VG2-elevene. Nå skal katalogen ut til alle elever på katta.

Tore Aasvestad, klassekontakt og den som har holdt tak i hele produksjonen, synes elevene har god grunn til å være fornøyd med produktet sitt. Fotolærer Arnfinn Johnsen og grafisklærer Jørgen Rogne er helt enige. – Helt proft, sier de.

Skolekatalogen på Hamar Katedralskolen har en lang historie. Kvaliteten har ikke alltid vært like god, og det har vært et problem at katalogen ikke har vært klar før langt uti skoleåret. På vårparten ble rammeavtalen for skolekatalogen avbrutt, og det var da lærerne bestemte seg for at elevene kunne lage den sjøl. De lagde først ei årbok for medieelevene for å trene før de satte i gang med den ordentlige katalogen i september. Da hadde de også besøkt trykkeriet.

– Vi prøver å finne oppgaver som er virkelighetsnære, og vi var opptatt av at det skulle bli ordentlig. Det er det blitt, sier Tore Aasvestad.

Godt samarbeid

Elevene sjøl mener de har lært masse.

– Det har handla mye om godt samarbeid, vi har jo vært en ordentlig bedrift, sier Ludvig Samnøen.

– Og så har vi snakka med veldig mye folk som vi ikke kjente fra før, sier David Gunneng.

Men ville de ha gjort det om igjen nå som de vet hvor mye arbeid det var med katalogen?

– Kanskje ikke akkurat nå, sier Shea Metzger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.