Da var det Ikea som snuste på eiendommen. I november i fjor sendte de inn et forslag til områdeplan for omdisponering av Vien gård til bolig- og næringsområde.

Grunneierne har allerede skrevet kontrakt med en næringslivsaktør som ønsker 6.000 kvadratmeter, og vil gi 50 arbeidsplasser. Hvem dette er, vil ikke grunneier Anders Wetten si nå.

– Mange flere ønsker å sikre seg plass på Vien, men vi er nødt til å få et tverrpolitisk signal fra politikerne om at de ønsker å tilføre byen opp mot 1.900 nye arbeidsplasser. Vi har vært i dialog med politiske partier, og får gode tilbakemeldinger, sier Wetten.

Han håper nå på et vedtak i kommunestyret av den nye kommuneplanen innen årets utgang.

I dag dyrkes det kun bygg på jorda på Vien gård. Husdyrholdet ble avviklet for 40 år siden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.