– Her blir det mange ulike uttrykk og noe for enhver smak, mener Torunn Rise Børresen.

Hun er en av de rundt 20 medlemmene som er med i maleklubben og som nå skal stille ut. Til sammen blir det rundt 60 bilder på utstillingen, hovedsakelig malerier og akvareller. Og merk deg; utstillingen blir tatt ned igjen allerede søndag så her gjelder det å snu seg rundt litt fort.

Maleklubben for Hamar og omegn ble startet i 1979, og i starten holdt malerne til i Sickelgården. Etter at gården ble revet, har malerne hatt tilholdssted i lyse lokaler i Hamar kulturhus. Der møtes de hver onsdag, og hver tredje onsdag får de hjelp, inspirasjon og rettledning av Aslaug Arnesveen. Noen av medlemmene velger å arbeide i egne atelier og arbeidsrom, mens andre synes det er inspirerende å se og lære av de andremedlemmene.

– Vi er glad for å få med nye medlemmer, så hvis det er noen der ute som vil bli med, er det bare å ta kontakt, sier Torunn Rise Børresen som selv har vært med i maleklubben siden 1984. Leder for Hamar og omegn Maleklubb er Selma Hole Gåsland.

I tillegg til å møtes for å male, er medlemmene også på turer sammen. I juli var de i Kongsvinger og så utstillingen som markerer Dagny Juels 150 års jubileum. Her besøkte de også galleriet som viser bildene til Erik Werenskiold. Det ble også tid til å se seg om i gamlebyen.

– En veldig vellykket tur, sier Torunn Rise Børresen.

De siste årene har hun selv valgt å male hjemme siden hun har anledning til det, men til helga skal hun være med i malefellesskapet.

Medlemmene håper på godt besøk på utstillingen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00