• FARGER: Kunstner Magni Rustøy er glad i farger. FOTO: TRUDE ÅNNEVIK

For det er Magni som er månedens utstiller hos Kreftforeningen i Strandgata. Rundt 20 bilder, store og mindre, de aller fleste malt i akryl, henger klare fra i dag og blir hengende der ut januar.

Magni Rustøy var lærer i mange år, så drev hun forretningen Maja før hun gjorde svenske av seg i 2000. Det var der hun ble oppmerksom på Vedic art. Ifølge denne filosofien har vi alt vi trenger inni oss, det er de indre bildene en kan male når en får lokket det fram. Vedic art er grunnlagt av den svenske kunstneren Curt Källman, og han har etablert sin egen skole.

– Denne filosofien passer veldig godt for meg, og det har hjulpet meg veldig. Jeg vet aldri hva det blir når jeg begynner å male, jeg begynner med farger, bygger gjerne opp litt struktur og blir ofte overrasket over den vendingen bildene tar, sier Magni Rustøy.

Hun har sluttet å sette navn på bildene sine.

– Jeg kan godt fortelle hva som var utgangspunktet for bildet hvis noen spør, men jeg føler at en tittel ofte styrer folk inn- eller ut av et bilde. Det er fint at de selv ser hva de får ut av bildet og hvordan de påvirkes av det, sier hun.

Utstillingen vil være åpen i åpningstiden til Kreftforeningen. Magni Rustøy vil selv være til stede deler av denne uka.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.