• FARGER: Kunstner Magni Rustøy er glad i farger. FOTO: TRUDE ÅNNEVIK

For det er Magni som er månedens utstiller hos Kreftforeningen i Strandgata. Rundt 20 bilder, store og mindre, de aller fleste malt i akryl, henger klare fra i dag og blir hengende der ut januar.

Magni Rustøy var lærer i mange år, så drev hun forretningen Maja før hun gjorde svenske av seg i 2000. Det var der hun ble oppmerksom på Vedic art. Ifølge denne filosofien har vi alt vi trenger inni oss, det er de indre bildene en kan male når en får lokket det fram. Vedic art er grunnlagt av den svenske kunstneren Curt Källman, og han har etablert sin egen skole.

– Denne filosofien passer veldig godt for meg, og det har hjulpet meg veldig. Jeg vet aldri hva det blir når jeg begynner å male, jeg begynner med farger, bygger gjerne opp litt struktur og blir ofte overrasket over den vendingen bildene tar, sier Magni Rustøy.

Hun har sluttet å sette navn på bildene sine.

– Jeg kan godt fortelle hva som var utgangspunktet for bildet hvis noen spør, men jeg føler at en tittel ofte styrer folk inn- eller ut av et bilde. Det er fint at de selv ser hva de får ut av bildet og hvordan de påvirkes av det, sier hun.

Utstillingen vil være åpen i åpningstiden til Kreftforeningen. Magni Rustøy vil selv være til stede deler av denne uka.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00