Det skravles, og latteren sitter løst, i lokalene til Hamar Sanitetsforening. På langbordet er det hauger med bjørkeris som skal pyntes med fjær – slik sanitetskvinner har gjort helt siden 1946. Nå oppfordrer de egne medlemmer og andre som vil gjøre en frivillig innsats til å bli med og binde ris hver formiddag fram til de har rundet 1.300 ris. I fjor var det en gruppe med elever fra opplæringssenteret som var med, og de fikk språkopplæring på kjøpet!

– Det er veldig sosialt, og vi gjør det for en god sak, sier Synnøve Jesnes som har vært med i Sanitetsforeningen i rundt 30 år og har mange år bak seg som risbinder. Men rekorden har nok Mildrid Risebrobakken som har vært med og bundet fastelavnsris i 30 år på rad!

Det er sanitetsforeningen lokalt som får inntektene av fastelavnsrisene. Hamar sanitetsforening har bestemt at årets inntekter, forhåpentlig rundt 50.000 kroner, skal gå til tilbud for barn og unge. Håpet er å kunne lage en opplevelsestur for barn som ikke så lett kommer seg ut på tur.

Fastelavnsrisene selges fra onsdag 22. til fredag 24. februar. Da vil sanitetskvinnene stå på CC-stadion, Maxi og Mega på Storhamar. De vil også ha en egen stand i gågata.

I fjor var det også en rekke forretninger som pyntet opp med store fastelavnsris utenfor. Sanitetskvinnene håper de vil gjøre det samme i år og er klare!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.