Og det var ikke bare Busterud som smilte bredt på åpningen torsdag. Både arkitekter, byggledelse, barnehageadministrasjonen og ikke minst de som skal arbeide i den nye barnehagen hadde mye å fint å si om den nye barnehagen.

– Vi storkoser oss her, sa styreren for den nye barnehagen, Gerd Eli Woldstad, og lovpriste store romslige, lyse rom, varme i gulvet, store vindusflater og mange smarte løsninger.

Arkitekten, Guy Tschudi-Madsen i MAP Arkitekter AS, var storfornøyd med resultatet.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi valgte å legge barnehagen ned i terrenget og å ta vare på grøntarealet på baksiden, sa han til HA.

Det var bare tett kratt og myr der Lundbo barnehage ble lagt, Faktisk ble det kjørt ut 600 lastebillass med myr som ble erstattet med fast masse. Ut mot Furnesvegen settes det nå opp støyskjerm.

1.500 Kvadratmeter

Lundbo barnehage skal erstatte både Brattbakken-, Skjønsberg- og Sagatun barnehager. Foreløpig er det bare de 30 barna i Brattbakken som får boltre seg på de 1.500 kvadratmeterne, men Lundbo skal ha plass til 96 barn fra høsten. Det er 16 plasser færre enn de tre barnehagene har nå. Grunnskolesjef Anne Grethe Melby er derfor spent på årets barnehageinntak, spesielt fordi retten til barnehageplass er utvidet med én måned.

Både ordfører Einar Busterud og rådmann Bjørn Gudbjørgsrud ønsker seg flere barnehager på Lundbos størrelse. – Neste barnehage kan bli bygget om to-tre år, sier Busterud, og antyder at tomta til Skjønsberg barnehage kan være aktuell.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.