Som leder i Hamar Turmarsjforening oppfordrer han alle til å bli med. – Og alle dere som er med i ulike idrettslag, ta på dere draktene deres og kom, sier han.

Turmarsjen er et samarbeid mellom Kreftforeningen, Brystkreftforeningen, Mental Helse og Hamar turmarsjforening, og den er blitt en tradisjon. De siste åtte årene har den dannet starten for «Rosa Sløyfe-aksjonen». I år som tidligere deler Kreftforeningen og Mental helse inntektene for startkontingenten. Og som tidligere kan du velge mellom ruta på fem kilometer om Espern eller 10 kilometeren om Ankerskogen. Etter turmarsjen blir det salg av mange ulike rosa-produkter utenfor Kreftforeningens lokaler. Gratis kaffe og vafler hører også med.

«Vi går for åpenhet» er tittelen på årets turmarsj - og ikke uten grunn. For årets tema for aksjonen er senskader etter bryskreftbehandling, og det snakkes det lite om.

– Senskadene er liksom baksida av sløyfa. En regner at én av tre som overlever kreften får senskader av behandlingen. Det kan være såkalt fatigue, utmattelsessyndom, eller det kan være lymfeødem, problemer med seksualliv, men det kan også være mentale senskader. Men mange føler det det vanskelig å snakke om, for en skal være glad for at en har overlevd kreften. Derfor synes vi det er viktig å få belyst problemene. Omverdenen må forstå at det ikke er lett å komme tilbake til hverdagen og arbeidslivet, sier Anne Rui i Kreftforeningen.

En annen god tradisjon rundt turmarsjen er at Hamar Damekorps spiller turmarsjerne av gårde. Det gjør de i år også!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.