– Ja, nå er vi i gang med salget rundt på dørene. Og det blir vel som tidligere, noen ringer og lurer på om vi ikke kommer snart, sier Kjell Børresen i kalenderkomiteen.

Det er Lions-klubbene i Hamar, Storhamar og Vang som samarbeider om kalenderen som har vært gitt ut årlig siden 1999. den kommer ut i et opplag på 3.000 og det gir en inntekt på 300.000 kroner årlig når alle kalenderne er solgt. Det aller meste av inntektene går til tilbud for barn og unge. Noen ganger har det også tilfalt tilbud for eldre.

– I løpet av disse årene har vi gitt bort rundt tre millioner kroner, sier Kjell Børresen og Even Nashoug, begge to tilknytta Vang Lions og kalenderkomiteen der også de andre klubbene er med. Treningsapparatene på Koigen er bare ett eksempel på hva Lions har bevilget penger til.

Kalenderkomiteen er i arbeid nesten året rundt, for det tar tid å stadig finne nye bilder som har historisk interesse. De er også nøye på at det skal være bilder både fra Hamar og Vang, og de lager også tekster på flere av bildene og vet at det faller i smak blant dem som er faste kjøpere av kalenderen. Bildene har de funnet både i private albumer, på Hedmarksmuseet og på Skogmuseet. Dette året kan du blant annet finne bilde fra gamle Sjiraffen i Strandgata, og her er det også et morsomt bilde fra HA-sporten av hopp-gutter i 1963. Her er det også bilde fra tømmerfløtinga på Åsta i 1970, året før det ble slutt på fløtinga. Det siste bildet i kalenderen viser julegata i Strandgata, slik den ble pynta i 1961.

I tillegg til salg på dørene, skal Lions-medlemmer også selge kalenderen på Maxi, CC stadion og SS-Mart’n 3.- og 10. desember. Noen forretninger har den også i salg ellers.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.