Nå er det slett ikke sikkert at Elton John hadde hatt tid til å bli med husbåten «What a day» ut på Mjøsa. Men Øivinn Øi hadde store planer om å vekke husbåten fra vinterdvalen og putre ut fra vika ved Tjuvholmen. Men slik ble det ikke.

– Jeg prøvde å starte motoren, men det gikk ikke. Så gikk jeg for å sjekke batteriet, forteller Øyvinn.

Og der, oppå batteriet, lå det et reir med fem små ulldotter med gule gapende nebb. Linerleparet som skrek og kretset rundt båten levnet ingen tvil om hva slags fugleunger det er.

– For meg som er så glad i dyr så er det ikke noe spørsmål. Her må det prioriteres, og det er linerleungene som vinner, sier Øyvinn Øi.

Etter å ha sjekket med folk som har greie på sånt, kan det fort gå borti 14 dager før linerlene er ute av redet. Da blir det fremdeles en del rolige dager for «What a day» inne i vika.

Øyvinn Øi kjøpte husbåten for tre år siden fordi han var fristet av tanken på å gjøre husbåtlivet til en livsstil. Det første året bodde han stort sett ombord. Nå bor han på ArunA-akademiet på Ilseng der han driver mange ulike kurs.v Denne helga ville han invitere med 20 kursdeltakere på Mjøsa. Men det var før han oppdaget linerleiret på batteriet. Senere i sommer håper han at også andre blir fristet av en tur med husbåten - når fuglene er fløyet...

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.