– Jeg synes det er morsomt å få fram blikket, og så er jeg veldig glad i å leke med lys og skygge, sier Auður.

Hun får masse inspirasjon i praksisjobben sin i Hvitveisen barnehage og ser stadig ansikter som hun får lyst til å gjengi på lerretet.

– Kanskje jeg skal spørre noen av foreldre en dag, sier hun.

Auður Brynjólfsdóttir kommer fra Reykjavik og har tegnet og malt hele livet. Som femåring ble hun sendt på tegnekurs av pappaen sin, som tydeligvis så at datteren hadde et talent. siden gikk hun på kunsthøyskole på Island.

– Da jeg var 19 år begynte jeg å tegne og male ansikter, og jeg fikk etter hvert oppdrag fra andre i lage portretter. Det har jeg fortsatt med siden, og det har blitt noen år for nå er jeg 40, ler Auður.

i 2010 dro hun til Norge og til Hamar med mannen som hun da var samboer med. Nå bor hun sammen med sine to barn på 4 og 8 og er i full gang med utdanning innen barn- og ungdomsarbeiderfaget. Men det meste av fritiden, når hun ikke har barna hjemme, går med til å tegne og male.

– Jeg har jo veldig lyst til å kunne leve av å male, men det er ikke mange som klarer det så jeg må nok ha en jobb, sier hun.

Egentlig skulle Auður ha sin utstilling i april, men da februar-utstilleren måtte melde pass, ble hun kastet inn i det. Utstillingen åpner lørdag 4. februar, og da er flere av portrettene på plass. Da er også Auður til stede.

Her får du også se bilder i en annen teknikk som ser ut som mosaikk, og underveis i utstillingen, som varer ut februar, blir noen bilder byttet ut.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00