Mandag blir nemlig Melby pensjonist.

I 17 år har hun hatt fagansvaret for skolene i Hamar, de siste to årene også barnehage. Virksomheten er Hamar kommunes nest største, med et budsjett på over en halv milliard kroner, tusenvis av skole- og barnehagebarn og hundrevis av ansatte.

Målløs Melby

Da HA var innom fredag, var Melby fortsatt rørt og overveldet over de skoleansattes avskjedsgave til sjefen.

Hun ble «kidnappet» og ført på en rundreise i Anne-Gretes skolerike, innom de forskjellige skolene i kommunen, før leder av Hamar naturskole, Knut Monssen, tok imot i fullt vikingkostyme på et innlånt vikingskip. Deretter ble Melby rodd fra Brygga til Domkirkeodden og videre markering der.

– Dette hadde de planlagt siden i mars, og jeg visste ingenting! På Odden var det sang og taler. Det er nesten så jeg ikke klarer å snakke om det nå uten å bli rørt, sier Melby.

6. beste skolekommune

Markeringen satte et verdig punktum for 24 år i Hamar kommune, hvorav 17 år som etatsleder.

Melby beskriver givende år, og hun er stolt over hva avdelingen har fått til. I forrige uke ble Hamar kommune kåret til Norges sjette beste skolekommune av Kommunal rapport.

– Det var veldig morsomt. Det skyldes et godt samarbeid og en fin stab. Vi har jobbet for å lage et godt læringsmiljø på alle nivåer, sier Melby.

Hennes etterkommer Dordy Wilson er allerede på plass i kommunen, men har Melby et godt råd å komme med?

– Det må bli å ta vare på all positivitet, godt humør og fellesskap. Da lykkes vi, mener Melby.

Fredag var hun invitert ut på lunsj av ordfører Einar Busterud, som også ville prise innsatsen.

– Det har vært gode år for Hamar-skolen under Anne-Grete, og jeg håper det også har vært det for henne, sier Busterud.

Melby ser fram til å få litt roligere dager som pensjonist, og til å gå formiddagsturer på Mjøsstranda.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.